U bent hier: Home / Leuven hightechregio / Partners

Partners

KU Leuven Research & Development (LRD) werkt samen met verschillende partners: imec, VIB, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant, BNP Paribas Fortis Private Equity, KBC Private Equity.

KU Leuven heeft met andere universiteiten, hogescholen, bedrijven en overheden meerdere internationale en regionale partnerschappen opgebouwd:

  • Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica en heeft wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Imec ontwikkelt technologische oplossingen die relevant zijn voor de industrie.

 

  • VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, is een interuniversitair onderzoeksinstituut dat onderzoekers en technici verenigt die actief zijn op het vlak van biotechnologisch onderzoek in verschillende domeinen, zoals de gezondheid van de mens en plantengenetica. Het VIB bundelt de krachten van negen universitaire onderzoeksteams in één instituut. Het is een nauw samenhangende joint venture tussen het hoofdkantoor in Zwijnaarde (Gent) en de Vlaamse universiteiten in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven.

 

  • Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Flanders Make draagt bij tot de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst.

 

  • Stad LeuvenDe stad Leuven is een actieve partner van de KU Leuven in een groot aantal van haar netwerkactiviteiten en regionale investeringsactiviteiten.

 

 

 

 

KU Leuven werkt door haar participatie in het Gemma Frisius Fonds (GFF) samen met twee banken:

  • bnp_paribas_fortisBNP Paribas Fortis Private Equity is één van de drie stichtende leden van het GFF. BNP Paribas Fortis Private Equity werd opgericht met de bedoeling risicokapitaal en private equity te kunnen investeren in KMO’s die sneller willen groeien.

 

  • kbcKBC Private Equity is één van de drie stichtende leden van het GFF. Het beheert de private equity-activiteiten van de KBC-groep (gespecialiseerd in traditionele sectoren, ICT en biowetenschappen) en werkt samen met de equity-analisten van KBC Securities, Peel Hunt en Patria.