U bent hier: Home / Spin-off bedrijven / Overzicht spin-off bedrijven

Overzicht spin-off bedrijven

KU Leuven Research & Development (LRD) heeft bijgedragen aan de oprichting van een groot aantal innovatieve hightech spin-off bedrijven.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

ADx NeuroSciences

 

ADx NeuroSciences legt zich toe op de ontwikkeling van (i) nieuwe (bio)merkers voor de diagnose van dementie (Dx) (de ziekte van Alzheimers (AD), Parkinson en andere neurodegeneratieve ziekten) en (ii) ‘companion diagnostics’. Vanuit haar expertise, ontwikkelings-know-how en capaciteiten, biedt ADx NeuroSciences innovatieve oplossingen – van concept tot klinische toepassing – voor de farmaceutische industrie en in-vitro diagnostiek (IVD).

 

Adinex

Logo Adinex

Adinex NV verleent diensten op het vlak van industriële explosieveiligheid in België en de omringende landen. Het verleent consultingdiensten inzake industriële veiligheid en stofexplosietests voor de industrie

AlgoNomics

AlgoNomics levert geïntegreerde immunogeniciteitsdiensten om veiligere en efficiëntere biopharmaceutics te ontwikkelen. In 2009 werd dit bedrijf overgenomen door Lonza Group.

AnSem

AnSem ontwikkelt hoogperformante, analoge geïntegreerde circuits voor de meest geavanceerde technologieën. Het bedrijf verzorgt een gamma aan ontwerpdiensten, zowel voor de ontwikkeling van ASIC’s (Application Specific Integrated Circuits) als van circuits die deel uitmaken van een groter ASIC met gemengd signaal.

 

Aqua4c

Aqua4c is de eerste duurzame viskwekerij in Vlaanderen. Aqua4c legt zich toe op de productie van de Omegabaars, een duurzame én gezonde vis.

 

Atmire

Atmire is gespecialiseerd in softwareproducten en -diensten voor onderzoekers en hun instellingen. Gebaseerd op de Institutional Repository technologie en onderzoek op het vlak van digitale archivering, biedt Atmire momenteel oplossingen aan voor de online verspreiding van onderzoeksresultaten (papers, presentaties,…) en het beheer van de output van academische conferenties.

 

Bakala Academy

Bakala Academy (ZB Sports Development) is een academie van wereldniveau met betrekking tot innovatie in sport en richt zich op de eerste plaats op duursporten, met bijzondere klemtoon op wielrennen en triathlon. De academie zal ook dienen als platform voor het identificeren en ontwikkelen van internationaal wielertalent.

 

Better3Fruit

Logo B3F

Better3Fruit ontwikkelt nieuwe fruitrassen die voldoen aan de vereisten inzake kwaliteit, veiligheid en gezondheid van de moderne consument.

BioRICS

Logo BioRICS

BioRICS ontwikkelt en verkoopt algoritmen voor software om reacties van levende organismen, meer bepaald mensen, te meten, analyseren en voorspellen. Deze biologische reacties worden dan gebruikt om de sport- en fitnessprestaties en de gezondheidstoestand van het individu in real-time op te volgen en te beheren.

 

BLCC

Logo BLCC

BLCC (Business Language & Communication Centre) biedt taalopleidingen en oplossingen op maat voor bedrijven en privépersonen.

Bodemkundige Dienst België

 Logo bodemkundige Dienst België

Bodemkundige Dienst België staat land- en tuinbouwers bij met wetenschappelijk gefundeerd bemestingsadvies op basis van grondontledingen. Het is een onafhankelijke onderzoeks- en adviesinstelling voor landbouw, tuinbouw en milieu in de breedste zin van het woord.

 

Brisk

Brisk geeft technologisch advies aan Belgische topbrouwerijen.

 

Cartagenia

Logo cartagenia

 

Cartagenia is een spin-off van het Centrum voor Menselijke Genetica van UZ Leuven en het departement Electrotechniek van KU Leuven. Cartagenia wil het gebruik van genetische informatie in de standaard medische praktijk revolutionaliseren door een unieke combinatie aan te bieden van zeer gespecialiseerde en betrouwbare software applicaties op vlak van data management, data integratie en data mining. In 2015 werd Cartagenia overgenomen door Agilent Technologies.

 

CEGO Publishers

Logo Cego Publishers

Publicaties van CEGO Publishers worden door professionals ontworpen voor professionals en worden gebruikt in 46 landen overal ter wereld. Door hun unieke en praktische eigenschappen vormen de hulpmiddelen van CEGO Publishers het stimulerende materiaal bij uitstek voor leerprocessen en trainingen met studenten en leerkrachten of groepen klanten, ongeacht of het gaat om kinderen, adolescenten, volwassenen of oudere personen. CEGO publiceert boeken, handleidingen, studie-kits, CD-ROM’s en assessments op het vlak van ‘deep level learning’, sociale en emotionele ontwikkeling, en de begeleiding van kinderen.

 

Complix

Logo Complix
 

Complix is een biotech bedrijf dat proteïnetherapeutics opspoort en ontwikkelt voor farmaceutische en medische toepassingen, op basis van eigen alpha-body™ technologie.

CUSTOM8

Logo Custom8

CUSTOM8 ontwerpt ergonomische, revalidatiegerichte en geneeskundige producten op maat van de klant. Daarbij put het bedrijf uit een groot aanbod ontwerpinstrumenten, programmeervaardigheden en visualisatietechnieken, die bedrijven een duidelijk zicht moeten geven op productmaatwerk met een meerwaarde, een consequente, geautomatiseerde productie en een intelligent, webgebaseerde marketing.

Data4S

In november 2004 nam Norkom Technologies alle aandelen van Data4S over. Norkom Technologies is een van de voornaamste spelers op de Europese markt van software voor risicobeheer en compliance, om de verschillende soorten financiële misdrijven waarmee de sector van retail banking, verzekerings- en investeringsbanken te kampen heeft, op te sporen en te bestrijden. In 2011 werd Norkom Technologies op zijn beurt overgenomen door BAE Systems.

 

Data Analysis Products

De kerncompetentie van Data Analysis Products (DAP), dat in 2000 samensmolt met Emerson Process Management / CSI, situeert zich op het vlak van ‘digital condition monitoring’ en analysetechnieken om machines te roteren, wat resulteert in een hogere productiviteit en een vermindering van onderhoudskosten. DAP/CSI biedt daarnaast ook advies aan bedrijven om geavanceerde analysetechnieken in het onderhoudsplan van de klant te integreren.

DName-iT

DName-iT spitst zich toe op de verbetering van de kwaliteit en de workflow van genetische diagnostische tests die gebaseerd zijn op 'next generation sequencing' (NGS). Genetische tests zijn complex en bestaan uit verschillende stappen waarin telkens fouten kunnen gebeuren. DName-iT's DName-moleculen verzekeren absolute kwaliteitscontrole en maken het mogelijk om een brede waaier aan testen in genetische laboratoria te automatiseren.

 

TrendMiner

TrendMiner (vroeger D square) levert innovatieve producten en diensten aan de proces-industrie, die tot doel hebben proces-inzichten te verwerven en te exploiteren met het oog op betere proces-voering, reductie van alarmen en efficiënter management van assets.

 

 

 

 

Easics

Logo_Easics
 

Easics is een Systeem-Op-Chip ontwerpbedrijf, dat systemen ontwerpt voor zowel FPGA als digitale en gemengde-signalen ASIC technologieën. Easics ontwerpt betrouwbare en schaalbare ingebedde systemen met een hoge snelheid en een laag stroomverbruik voor toonaangevende product bedrijven. Easics is actief in industriële, beeldverwerking/visie, medische/gezondheidszorg, ruimtevaart, draadloze en consumentenelektronica markten. Easics' belangrijkste business model bestaat uit project-gebaseerde ontwerpdiensten, met mogelijkheid tot productie via partners. Easics is gevestigd in Leuven, België en werd opgericht in 1991.

 

EconCore

EconCore richt zich op het commercialiseren van innovatieve, lichtgewicht sandwichmaterialen met honingraatkernstructuren. Het bedrijf concentreert zijn activiteiten op structurele toepassingen in de automobielindustrie, de meubel- en bouwsector en op verpakkingstoepassingen. Het biedt ontwikkelingsdiensten aan voor producten en productietechnologieën, met de bedoeling vergunningen op de technologie voor specifieke toepassingen door te verkopen aan geïnteresseerde partijen.

EPYC

Logo Epyc

EPYC is een one-stop winkel voor e-learning, en biedt professionele oplossingen op maat voor ICT-gebaseerde training en opleiding voor bedrijven en de academische wereld. Oplossingen hebben betrekking op de ontwikkeling en aflevering van inhoud, maar ook op de implementatie en integratie van de onderliggende technologie.

ESTL

ESTL NV is gespecialiseerd in het oplossen van problemen rond transportverpakking en ladingzekering. ESTL vertrekt van een wetenschappelijke analyse van de situatie, doet testen wanneer nodig en werkt in nauw overleg met de klant een oplossing uit die economisch haalbaar is. ESTL is actief in vrijwel alle industriële sectoren: elk bedrijf dat producten produceert of vervoert kan er terecht voor advies, fysische testen en/of certificering, evenals bedrijven die voertuigen opbouwen of materiaal ontwikkelen om goederen te bevestigen of te beschermen tijdens het transport.

 

Eyetronics

Logo Eyetronics

 

Eyetronics biedt uitgebreide expertise met het driedimensionaal scannen van het menselijk gelaat en het menselijk lichaam en van voorwerpen. Eyetronics biedt oplossingen in de vorm van 3D-scanningdiensten en -systemen. Producten en diensten richten zich vooral op de markt van computergames en de special effects-sector in de filmindustrie, maar 3D-scanning heeft ook een enorm potentieel in medische toepassingen, de kledingindustrie, industrieel ontwerp en reverse engineering.

 

Falex Tribology

Logo Falex Tribology

Falex Tribology is gespecialiseerd in tribologische consulting- en testprojecten die industriële ontwikkelingen ondersteunen. Het bedrijf geeft advies inzake frictie, slijtage en smering. Daarbij maakt het een keuze uit de meest geschikte testapparatuur om tribologische problemen te evalueren en doet het tribometrische simulatietests voor derden.

FORMAC

Formac logo

FORMAC is een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen levert en ontwikkelt. Het wil de farmaceutische O&O-productiviteit en productwaarde vergroten door te werken aan de prestaties van (pre)klinische, mogelijke geneesmiddelen en geneesmiddelen op de markt.

FUGEIA

Logo Fugeia

FUGEIA is een innovatiegedreven onderneming die actief is op het vlak van gezondheid en voeding met de nadruk op het verteringsproces. Het bedrijf ontwikkelt producten en technologieën voor diverse marktsegmenten, zoals zuivel en non-zuivel dranken, ontbijtgranen, koekjes, brood en pasta, maar ook voor voedingssupplementen en therapie. Fugeia’s producten zijn het resultaat van verschillende jaren van baanbrekend onderzoek naar natuurlijke, op planten gebaseerde samenstellingen die de gezondheid en het welzijn bevorderen, en ziektes voorkomen.

 

GeoAutomation

 

Logo GeoAutomation

GeoAutomation is actief in de GIS en cartografie markt. Het biedt mobile mapping oplossingen voor visualisering, meting en cartografie.

 

GlobalYeast

GlobalYeast ontwikkelt en produceert hoogwaardige industriële giststammen voor de bio-ethanolsector en de groene chemie.

Hammer-IMS

Hammer-IMS heeft een cleane technologie ontwikkeld om dikte en gewicht te meten bij de inspectie van kunststof folies, sheets en non-wovens. De technologie biedt een antwoord op de hoge instapkosten en indirecte kosten van de huidige nucleaire meettechnologie.

 

Hit Discovery Constance

Hit Discovery Constance (HDC) verleent drug discovery diensten aan de biotech industrie, academische instellingen en onderzoeksinstellingen. HDC is één van de grootste screeningcentra wereldwijd.

Hypervision

Hypervision werd overgenomen door Agency.com Brussels. Agency.com is gespecialiseerd in digitale marketingoplossingen, zoals online marketing strategieën, user interface ontwerp en de ontwikkeling van applicaties.

Knowliah

Logo ICMS

Knowliah (vroeger ICMS Group) is Europees leider op het vlak van informatie- en kennisoplossingen. Knowliah's software en diensten stellen u in staat om content en expertise beter in te zetten ter stimulering van bedrijfsgroei.

 

icoMetrix

icometrix logo

icoMetrix helpt artsen en onderzoekers om relevante informatie uit medische beelden te halen. Dit vereist zeer specifieke kennis en vaardigheden. icoMetrix biedt deze slimme beeldverwerking aan en draagt zo bij tot betere, goedkopere en gepersonaliseerde geneeskunde.

ICOS Vision Systems

ICOS Vision Systems is een nv die op de Nasdaq en de Nasdaq Europe genoteerd staat. Het levert visie- en inspectieoplossingen voor de halfgeleider- en elektronica-assemblagemarkt. ICOS biedt een volledig productgamma met zowel inline- als offline-inspectieoplossingen voor vrijwel elke fase in productieproces van IC-verpakking. In 2008 werd ICOS Vision Systems overgenomen door KLA Tencor.

 

ICsense

ICsense ontwikkelt hoogperformante analoge, mixed-signal en hoge spannings chips op maat van de klant. Als ISO9001:2000 gecertificeerd IC ontwerphuis is het bedrijf actief in de medische, industriële, automobiel en consumer markt. ICsense levert zowel ontwerpdiensten als volledige implementatietrajecten van idee tot product (turnkey ASIC). ICsense heeft kernexpertise in het IC ontwerp voor power management, hoge spannings drivers, MEMS- en sensor/actuator-interfacing, ADC-DAC en ultra laag vermogen (RFID) toepassingen.

IFAST

IFAST (Innovative Flavor & Aroma Science & Technology) ontwikkelt en commercialiseert intellectuele eigendom, technologie en knowhow gerelateerd aan de organoleptische en functionele eigenschappen van voeding en dranken.

 

 

 

 

Imcyse

 logo imcyse

ImCyse werd in 2010 opgestart en ontwikkelt curatieve vaccins die in eerste instantie gericht zijn op immunologische aandoeningen, zoals Multiple Sclerose (MS).

Indie Group

Logo Indie Group

Indie Group is een multimediabedrijf dat online- en offlinetoepassingen met tekst-, beeld- en geluidselementen erin ontwikkelt. Daarnaast heeft het bedrijf een 'state-of-the-art' contentbeheerssysteem, een leerplatform (Cognistreamer) en een e-mail marketing tool (News4You) ontwikkeld.

 

Indiville


 

Indiville (vroeger Indigov) spitst zich als collectief voor onderzoek en advies over maatschappij, politiek en media al meer dan 10 jaar toe op het inzichtelijk maken van een samenleving die voortdurend verandert. Die kennis stellen we ter beschikking van organisaties, overheden en bedrijven zodat ze doelgericht kunnen inspelen op deze continue evolutie.

 

Indurium Engineering

Logo Indurium

Indurium Engineering is een jong en dynamisch studiebureau dat algemene engineering diensten aanbiedt maar zich vooral specialiseert in het verlenen van advies aan de hand van complexe numerieke simulaties van materialen, producten of processen.

Inmanta

Inmanta biedt softwarebedrijven een open management platform aan, waarmee ze hun softwaretoepassingen en diensten sneller en efficienter kunnen beheren.

InOpSys


 

InOpSys NV is een bedrijf dat flexibele, modulaire en mobiele chemische units maakt voor on-site afvalstroom behandeling. Hierbij wordt een innovatieve en duurzame oplossing geboden voor de behandeling van toxische afvalwaterstromen. Het bedrijf is ontstaan uit een idee binnen Fisch vzw en gesteund door de Innovatie Kring van Essenscia. Belangrijke aandeelhouders zijn het Innovation fund en het KU Leuven zaaifonds, Gemma Frisius.

 

Inspyro

Logo inspyro
 

Inspyro verbetert metallurgische processen door middel van onderzoeksgebaseerde industriële projecten en diensten. In samenwerking met klanten ontwikkelt Inspyro nieuwe duurzame processen bij hoge temperaturen.
 

Instrumen

Logo inspyro
 

Instrumen faciliteert robotchirurgie, vooral dan bij minimaal invasieve chirurgie, beter bekend als sleutelgatoperaties. Instrumen ontwikkelt zowel passieve houders, bijvoorbeeld voor endoscopen, laparoscopen, manipulatoren enzovoort, als gerobotiseerde systemen voor laparoscopische operaties.
 

Interpoint

 Logo Interpoint

Interpoint richt zich op de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van machines voor Brailledruk.

 

IriDM

IriDM focust op een snellere ontdekking van betere geneesmiddelen door een integratie van biologie, screening technologieën, chemie en computerwetenschappen.

 

IPCOS

Logo Ipcos

IPCOS (vroeger ISMC – Intelligent System Modeling and Control) is een ingenieursbedrijf dat producten en technische diensten levert op het vlak van geavanceerde procescontrole voor de chemische industrie, de glas-, elektriciteits- en olie-industrie. Het bedrijf biedt totaaloplossingen die fabrieken toestaan optimaal te functioneren.

I-propeller

Logo I Propellor
 

I-propeller ontwerpt nieuwe diensten die innovatief, sociaal en winstgevend zijn. De focus ligt op maatschappelijke trends en inspiratie ligt in onderzoek en het Innovation & Action Lab.

 

ISW Limits

Het Instituut voor Stress en Werk (ISW) Limits wil diensten verlenen aan bedrijven, instellingen en andere organisaties met het oog op de verbetering van de psychosociale omgeving bij hen op de werkvloer. ISW Limits richt zich daarbij op de diagnose, preventie en behandeling van stressgerelateerde problemen. In 2016 is ISW Limits een fusie aangegaan met Eupora.

Kimotion

Kimotion, sinds 2008 onderdeel van Magwel, levert front-to-back analoge designsoftware, waaronder modelleer-, meet- en layoutinstrumenten, om met erg complexe, analoge functionele blocks te kunnen werken. De software helpt circuitontwerpers om complexe ontwerpen met duizenden transistoren snel te meten en te layouten, zonder nadelig in te werken op de designprestaties.

 

Krypton

Krypton, in 2005 overgenomen door Metris, ontwerpt en produceert online meet- en kwaliteitscontrolesystemen voor de automobielindustrie, de ruimtevaart, de robotica-industrie en de scheepsbouw. Zij ontwikkelen o.a. mobiele coördinatenmeetsystemen (CMM), bewegingsanalysesystemen (DMM) en robotkalibreer- en -verificatiesystemen. Krypton/Metris werd in 2009 overgenomen door Nikon Metrology.

LayerWise

 Logo LayerWise

LayerWise werd in 2008 opgericht en is een toonaangevende speler op het vlak van Additive Manufacturing (AM) in metaal, waarbij materialen laagje per laagje worden opgebouwd. Naast industriële toepassingen, wordt AM steeds vaker toegepast in verschillende medische domeinen zoals tandheelkunde, orthopedie en maxillofaciale chirurgie. In 2014 werd LayerWise overgenomen door 3D Systems.

 

Leuven Air Bearings

Logo Leuven Air Bearings

Leuven Air Bearings NV levert standaard en gespecialiseerde luchtlegers aan bepaalde sectoren. Tot de voornaamste klanten behoren producenten van coördinatenmeetmachines (CMM), geïntegreerde circuitprocesmachines, nauwkeurige manipulators, compressoren, generators en snelroterende machines in het algemeen.

 

LMS International

Logo_LMS
 

LMS International, wereldleider in computerondersteunde, dynamische analyse biedt geïntegreerde test-, modelleer- en voorspellingsoplossingen die de klant helpen om de akoestische en structurele dynamiek en duurzaamheid van zijn producten te optimaliseren. In 2012 werd LMS overgenomen door Siemens.

Luciad

Logo Luciad

Luciad bouwt geavanceerde softwareoplossingen voor de verspreiding, verwerking en visualisering van geo-informatie in netwerkomgevingen. De geo-spatiale technologie van Luciad biedt een open oplossing voor spatiale gegevensmanipulatie en -visualisatie in architecturen zoals desktop computing, client-server of multi-tier architecturen.

MAGICS InstrumentsMAGICS Instruments NV ontwikkelt chips die heel goed bestand zijn tegen radioactieve stralingen en andere elektromagnetische stralingen van meer dan 1 Mega Gray. De baanbrekende technologie van MAGICS Instruments biedt dan ook ongeziene mogelijkheden voor het gebruik van elektronica bij nucleaire ongevallen, inspectie van kerncentrales, ontmanteling van oude kerncentrales en nieuwe nucleaire toepassingen zoals kernfusie.

 

Magnets 4 Emulsions

Logo M4E

Magnets 4 Emulsions (M4E) brengt een nieuwe, gepatenteerde emulsietechnologie op de markt die eenvoudiger, goedkoper en in de meeste gevallen performanter is dan de bestaande technologieën. In een eerste fase richt M4E zich op emulsieproducenten. Naderhand zal het bedrijf ook proberen producenten van apparatuur en ingenieursbedrijven te overtuigen.

 

Management Consulting and Research

Logo_MCR

Management Consulting and Research (MCR) verstrekt management consulting en training die het menselijk potentieel moeten optimaliseren. MCR helpt bedrijven en organisaties om veranderingsprocessen te implementeren, een 'lerende organisatie' te bewerkstelligen, en de interne en externe inzetbaarheid van werknemers te vergroten.

Management Consulting Leuven

Logo_MCL
 

Management Consulting Leuven (vroeger I.M.O.-Leuven) is een consultingbedrijf dat gespecialiseerd is in marktondersteund managementadvies dat zich vooral toespitst op business-to-business ondernemingen. MCL helpt bedrijven om hun belangrijkste klanten te identificeren, aan te trekken en aan zich te binden.

MatchID

Logo Materialise

 

MatchID biedt oplossingen aan voor vorm- en vervormingsmetingen, automatische identificatie van mechanische materiaaleigenschappen en validatie van numerieke modellen. Het MatchID platform kan als meetplatform gebruikt worden, maar biedt ook specifieke modules aan. Zo laten MatchID's algoritmes een onmiddellijke identificatie van de mechanische eigenschappen toe. MatchID ondersteunt alle stappen in het ingenieursproces gaande van de bepaling van materiaaleigenschappen tot een doorgedreven modelvalidatie.

 

Materialise

Logo Materialise

Materialise biedt rapid prototypingdiensten aan, zoals stereolithografie, selectief laser sinteren, 3D-plotting, vacuüm gieten van polyurethanen, spincasting van Zamac en precisiegieten. Daarnaast ontwikkelt Materialise additive manufacturing software voor industriële en medische toepassingen.

Medicim

Logo Medicim

Medicim is actief op het vlak van medische beeldbewerking. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve oplossingen op basis van medische beeldvorming, om bij diagnoses, therapieën en heelkundige behandelingen ondersteuning te kunnen bieden. De interactie met beeldgegevens vormt de basis van onze softwareproducten. Deze kunnen worden ingezet in toepassingen zoals 3D beeldgebaseerde planningsoftware voor het plaatsen van orale implantaten en voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, en uitgebreide intra-operatieve visualisatiesystemen. In 2008 werd Medicim overgenomen door Nobel Biocare.

 

METALogic

 

Logo Metalogic

METALogic is een geïntegreerde dienstverlener op het vlak van corrosie. METALogic doet, in het geval van corrosie, aan foutopsporing en maakt een foutanalyse, selecteert materialen, meet en kwantificeert corrosieprocessen, doet de opvolging en de inspectie, verleent RBI-advies, voorspelt corrosiegedrag en doet elektrochemische tests.

Metis Instruments & Equipment

Logo Metis

Metis Instruments & Equipment biedt een ruime dienst van magnetische ontwerpdiensten, en levert verder magnetiserende apparatuur en magnetische meetsystemen voor industriële en onderzoekstoepassingen. Metis heeft de expertise om innovatieve magnetische circuits te ontwerpen, magnetiseren en evalueren, die worden gebruikt in wagens, huishoudtoestellen, luidsprekers en reclameborden, maar ook in geavanceerde apparatuur zoals telecommunicatiesystemen en medische instrumenten.

 

Metris

Metris

Metris levert totaaloplossingen voor 3D digitizing, 3D inspecties en reverse engineering, waar ontwerpers en producenten gebruik van kunnen maken. Daarbij richt het zich in de eerste plaats op de automobielindustrie en de ruimtevaart, maar Metris is ook actief in de consumentenindustrie, de medische sector, de entertainmentsector en een aantal andere industriële sectoren. Metris werd in 2009 overgenomen door Nikon Metrology.

 

MinDCet

MinDCet richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektronische halfgeleiderschakelingen met als doel het energiegebruik van mobiele, medische en industriële toepassingen efficiënter te maken.

 

O2 consult

Logo_O2Consult

O2 consult is een consultingbedrijf van ruimtelijke planners dat nieuwe ruimtelijke inzichten en strategieën ontwikkelt die de uitdagingen van onze veelzijdige, globale netwerkmaatschappij aankunnen. o2 consult richt zich vooral op ruimtelijke planning in een internationale context, op ruimtelijke-ontwikkelingsstrategieën en projectbegeleiding.

 

Okapi Sciences

Logo Okapi Sciences
 

Okapi Sciences ontwikkelt geneesmiddelen ter behandeling van virale infecties voor zowel huisdieren als veestapel. Begin 2014 werd Okapi Sciences overgenomen door Aratana Therapeutics.

OptiDrive

Logo_Optidrive

OptiDrive is een full-service industrieel bedrijf in het domein van bewegingscontroletoepassingen en mechatronische systemen. Optidrive richt zich vooral op foutoplossing, en op het versnellen van erg dynamische aandrijfsystemen. Alle componenten van het aandrijfsysteem worden, net als de manier waarop zij interageren, als geheel bekeken, om zo de totaalprestaties van het systeem te maximaliseren. De expertise van het bedrijf kan op grote productiemachines en –installaties worden ingezet, maar ook op kleine, mechatronische apparaten en producten.

 

Orban Microwave Products

Logo OMP

Orban Microwave Products (OMP) werd in 1996 opgericht als een onafhankelijke RF en een microgolfontwerphuis. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van klantgerichte, draadloze RF- en microgolfsystemen die in meerdere toepassingen, voor verschillende markten, worden geïntegreerd. Sinds 1998 behoren patch design en het ontwerpen van paraboolantennes, samen met de productiecapaciteit, ook tot de productlijn.

Porphyrio

Porphyrio levert geavanceerde managementsoftware aan de moderne veehouderij. Porphyrio verzamelt, integreert en analyseert automatisch beschikbare productiegegevens en koppelt praktische managementinformatie terug. Porphyrio ondersteunt moderne veehouderijmanagers in hun dagelijks management met het oog op een verbetering van de prestaties en een verhoging van hun winst.

 

 

Protec Engineering

Protec Engineering, dat nu deel uitmaakt van M-Tech, is actief op het vlak van risico-identificatie en kwantitatieve risicoanalyse, waarbij veiligheidsverslagen over verschillende industriële sectoren worden opgesteld, zoals de verwerkende industrie, de energiesector, de metaalindustrie, de farmaceutische sector, enz.

Pyxima

Logo Pyxima
 

Pyxima is een softwarebedrijf dat innovatieve diensten en producten aanbiedt om meertalige en multimediainformatie te verwerken en te publiceren.

 

Qaelum

Qaelum specialiseert zich in het verzekeren van de kwaliteit van screeningsprogramma's voor borstkanker en het opvolgen van de dosis bestraling die patiënten toegediend krijgen.

reMYND

Logo ReMynd

reMYND biedt diensten en instrumenten aan die moeten helpen in de zoektocht naar geneesmiddelen om Alzheimer en neurodegeneratie te behandelen. reMYND biedt de mogelijkheid geneesmiddelen in vivo uit te testen in een groot aantal transgene muismodellen, en heeft ervaring met het genereren van giststammen die menselijke (of andere) genen voorstellen.

 

RNA-TEC

RNA-TEC is gespecialiseerd in RNA – niet gemodificeerd, maar ook met base- en/of suikermodificaties – en niet-radioactieve, met isotopen gemerkte (13C en 15N) nucleïnezuurproducten. RNA-TEC werkt vooral voor universitaire onderzoekslaboratoria, grote onderzoeksinstellingen en farmaceutische bedrijven. In 2006 nam IDT Europe RNA-TEC over.

Silvar Lisco

Silvar Lisco werd overgenomen door Frontier Design, dat op zijn beurt werd overgenomen door Adelante Technologies. In 2003 nam ARM Adelante Technologies over. ARM biedt IP-oplossingen (Intellectual Property) voor ontwikkelaars in de vorm van processoren, fysieke IP, cache en SoC ontwerpen, toepassingsspecifieke standaardproducten (ASSPs), gerelateerde software- en ontwikkelingstools ter ondersteuning van innovatief product design, gebaseerd op gestandaardiseerde componenten en compatibel met de ‘next generation’.

 

SoundTalks

SoundTalks ontwikkelt geautomatiseerde systemen voor de controle van vee, gebaseerd op de analyse en de lokalisering van dierengeluiden.

 

ThromboGenics

Logo ThromboGenics

 

ThromboGenics is een biotechnologisch bedrijf dat zich richt op innovatieve therapieën voor de behandeling van oogziektes.

TopSportsLab

TopSportsLab ontwikkelde een innovatieve webtoepassing die de prestaties van professionele sporters meet en verbetert. De software kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen en bepaalde risicofactoren in kaart te brengen.

TiGenix

Logo Tigenix
 

TiGenix is een biomedisch bedrijf actief op het vlak van weefseltechnologie en celgebaseerde therapieën. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, marketing en verkoop van innovatieve procedures en producten om weefsels aan de hand van de nieuwste technologieën in celbiologie, biochirurgie en biomateriaalwetenschap met succes te herstellen en te regenereren.

 

Transport & Mobility Leuven

Logo Transport & Mobility Leuven

 

Transport & Mobility Leuven (TML) ontwikkelt geavanceerde modellen en geeft advies op het vlak van transporteconomie, verkeersanalyse en –management, strategisch transportbeleid, nieuwe transporttechnologieën, vrachtmodellen en ruimtelijke ontwikkeling.

Triconsult

Logo Triconsult

Triconsult is een ingenieursbedrijf dat zich concentreert op het onderzoeken, testen en ontwikkelen van materialen, componenten en structuren. Het bedrijf maakt o.a. statische en dynamische analyses van structuren voor nieuwe gebouwen en renovatieprojecten, ontwerpt verstevigingen voor funderingen en metselwerk, betonnen en houten structuren, doet voorafgaand onderzoek van bestaande structuren, niet-destructieve tests op structuren en doet aan geotechnisch ontwerp.

 

Triphase

Logo Triphase

 

Triphase ontwikkelt oplossingen voor de snelle realisatie van complexe, hoog-performante, zware industriële elektrische toepassingen, zoals o.a. motoraandrijving, elektriciteitsnetcontrole, inductieverwarming, verlichting, enz.

TROD Medical

TROD Medical ontwikkelt, produceert en commercialiseert een radio frequency (RF) bipolair systeem voor de focale behandeling van prostaatkanker, die het risico op impotentie of incontinentie sterk inperkt.

 

Ubizen / Verizon

Logo Verizon

Ubizen / Verizon is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian managed services en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van veiligheidsmaatregelen en -infrastructuren. Met Ubizen DMZ/Shield Enterprise beschermt Ubizen ook webservers tegen aanvallen op applicatieniveau.

 

UgenTec

UgenTec ontwikkelt labosoftware voor de automatisering van DNA-analyses. UgenTec's baanbrekende toepassing, FastFinder, automatiseert DNA-analyses en kan zo infecties aan de luchtwegen, soa’s en verschillende types kanker opsporen. Voor zulke analyses moeten laboranten normaalgezien anderhalf uur manueel curves interpreteren alvorens de diagnose te kunnen bepalen. Het FastFinder platform heeft voor de analyse een drietal minuten nodig, waardoor laboranten tot dertig keer sneller resultaten kunnen bezorgen aan patiënten.

VersaSense

VersaSense ontwikkelt draadloze Internet of Things (IoT) producten die drastisch de totale kostprijs van industriële sensor en controle systemen reduceren. Onze award-winning MicroPnP technologie voorziet een standard-gebaseerde oplossing die de installatie-, ontwikkelings- en beheerskostprijs van draadloze sensor- en controlesystemen radicaal aanpakt. Onze oplossing biedt twee modellen aan: een product model waarbij de MicroPnP technologie onmiddellijk geïntegreerd wordt in bestaande ICT infrastructuur, en een cloud-gebaseerd dienstenmodel waarin geavanceerde business intelligence en het beheer van de draadloze infrastructuur integraal aangeboden worden.

 

ViroVet

ViroVet focuses on the discovery and development of innovative virus control solutions for livestock. The strategy of ViroVet is to provide livestock solutions that can be used together, alone or in combination with existing vaccines and biosecurity, in order to provide producers and national governments with a multi-faceted arsenal of virus control weapons against endemic and epizootic viral diseases.

 

Zenso

Logo Zenso

Zenso is een designbureau voor elektrotechniek. Op de rand van nieuwe technologieën wil Zenso met u meedenken en u helpen producten te creëren die ver vooruit zijn op die van de concurrentie. Zenso voorziet een volledig gamma van consultancy- en engineeringdiensten. Het bedrijf biedt oplossingen aan waardoor uw project van concept tot product wordt uitgewerkt.

ZisCoat

Logo Ziscoat

ZisCoat is gespecialiseerd in technologie voor het plaatselijk toedienen van geneesmiddelen, met een focus op drug eluting stents. Het bedrijf wil de consistente portfolio van intellectuele eigendom op het vlak van afgifte van geneesmiddelen en stent coating in een preklinische fase documenteren en deze bevindingen inzetten om een veelzijdige en goed werkende toepassing van deze technologie op het belangrijke domein van Drug Eluting Stents (DES) te ontwikkelen.