U bent hier: LRD Onderzoekscentra

Onderzoekscentra

De KU Leuven heeft in samenwerking met andere onderzoeksgroepen verschillende onderzoekscentra opgericht: CD3, L-MRC, L-MTC, LICT, NERF, LFoRCe en Pharmabs.

Om de samenwerking tussen onderzoeksgroepen binnen de KU Leuven en het UZ Leuven te bevorderen, werden verschillende onderzoekscentra opgericht. Deze onderzoekscentra spitsen zich elk toe op een bepaald thema.

 

CD3

CD3

Het Centre for Drug Design and Discovery (CD3) is een onderzoekscentrum opgericht aan de KU Leuven. CD3 richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe moleculaire geneesmiddelen. Dit gebeurt in samenwerking met academische onderzoeksgroepen of kleine bedrijven (bijvoorbeeld spin-off bedrijven van universiteiten).

Meer informatie vindt u op de poster over CD3

L-MRC

L-MRC

Het Leuven Materials Research Centre (L-MRC) werd opgericht op het einde van 2005 als een interfacultair samenwerkingscentrum dat een coördinerende schakel vormt tussen materiaalkundige en technologische onderzoeksgroepen aan de KU Leuven. L-MRC coördineert een grote kritische massa aan materiaalkundig onderzoek, in een unieke combinatie van competenties en know-how, een indrukwekkende en state-of-the-art infrastructuur en een grote verscheidenheid aan bestudeerde materiaalfamilies, processen en toepassingen.

 

L-MTC

L-MTC

Het Leuven Medical Technology Centre (L-MTC) coördineert een grote kritische massa aan onderzoek en ontwikkeling in medische technologie, en vormt een unieke combinatie van competenties en know-how. Het centrum werd opgericht in 2007 als groepsoverschrijdend samenwerkingsverband binnen UZ Leuven en de Associatie KU Leuven.

LICT

L-ICT logo

Het Leuven Centre on Information and Communication Technology (LICT) combineert de expertise en ervaringen van ingenieurs electronica, computerwetenschappers en sociologen in het ICT-veld aan de KU Leuven. Dit resulteert in een multidisciplinair onderzoekscentrum dat een leidende rol wil spelen in de ICT onderzoekscène wereldwijd.

 

NERF

NERF

Imec, VIB en KU Leuven hebben een gezamenlijk onderzoeksinitiatief opgezet om de neuronale verbindingen in het menselijk brein te ontwarren: Neuroelectronics Research Flanders (NERF). Gesteund door de Vlaamse regering, zal NERF zich verdiepen in fundamentele neurowetenschappelijke vragen via gezamenlijk, interdisciplinair onderzoek dat nano-elektronica met neurobiologie combineert.

Pharmabs

Pharmabs

PharmAbs is een onderzoekscentrum, opgericht aan de KU Leuven, dat zich richt op het genereren van op maat gemaakte monoklonale antilichamen. Het doet dit op basis van doelstellingen die academische onderzoeksgroepen en biotechnologische bedrijven formuleren, maar ook op initiatief van de niet-klinische biofarmaceutische en diagnostische ontwikkeling. PharmAbs wil projecten op een niveau brengen waarop ze kunnen worden toegepast door een industriële partner.

LFoRCe

Het Leuven Food Science and Nutrition Research Centre (LFoRCe) is een multidisciplinair centrum op het gebied van voeding en gezondheid die de expertise integreert van de Groep Wetenschap & Technologie, de Groep Biomedische Wetenschappen en de Groep Humane Wetenschappen van de Associatie KU Leuven.